skip to Main Content
Волонтери спілки «ПОРУЧ» відвідали з гуманітарною місією прифронтові населені пункти

Волонтери спілки «ПОРУЧ» відвідали з гуманітарною місією прифронтові населені пункти

Волонтери спілки «Поруч» вчергове відвідали з гуманітарною місією село Тетянівка, яке знаходиться на правому березі Сіверського Дінця поблизу Святогірська.

Цей населений пункт не був в окупації, місцеві кажуть – врятувала річка. Однак довгі місяці знаходилося на лінії вогню і зараз має безліч вирв, тут знищено 90% будинків. На даний момент у селі проживає близько 100 осіб. В основному це пенсіонери, інваліди й люди, які їх не покинули і доглядають за ними, та тваринами, які також залишилися там.

 

У селі немає ні магазинів, ні аптек. Найближчий магазин та банкомат знаходяться за 10 км, туди потрібно добиратися через переправу, бо святогірський міст зруйновано.

Проте в населеному пункті є світло. У зв’язку з руйнуванням фільтрувальної станції в селі немає централізованого водопостачання, тому місцеві жителі набирають воду в колодязях, у більшості яких вода не призначена для споживання!

Наразі у село повертаються люди. Після п’яти місяців життя в підвалах, вийшли на сонячне світло й місцеві жителі.

Попри все, життя триває. У кожному будинку дірка, на кожній вулиці спалена техніка, обабіч доріг – нерозірвані міни та пелюстки.

Волонтери спілки «ПОРУЧ» доставили 100 продуктових наборів, 50 наборів жіночої гігієни, 5 дитячих наборів, 100 кг корму для тварин, 12 наборів поруч BAG (набори першої необхідності для виживання).

Back To Top