skip to Main Content
Київські волонтери зібрали кошти на будівництво вольєрів для тварин, евакуйованих із зони бойових дій

Київські волонтери зібрали кошти на будівництво вольєрів для тварин, евакуйованих із зони бойових дій

Одним з викликів, які війна поставила перед усіма нами, є захист та порятунок тварин.

Чимало собак і котів на прифронтових територіях лишилися безпритульними. Крім того, багато притулків були або зруйновані вщент, або вимушені закритися через брак коштів.

Щоразу в гуманітарних місіях на схід України команда волонтерів спілки «ПОРУЧ» на власні очі бачить, скільки тварин залишилися покинутими і блукають без догляду, підриваються на мінах, вмирають від отриманих травм або від голоду, зневоднення та холоду.

«Війна в нашій країні перетворила на катастрофу життя не лише мільйонів людей, а й тисяч тварин. Під час гуманітарних місій ми бачимо весь цей жах. Тому відправляючись у прифронтові населені пункти, неодмінно беремо з собою корм для тварин. Адже вони, як і люди, бояться вибухів та намагаються сховатися від них, панікують, живуть у постійному стресі. Звісно, наша команда намагається приділити увагу, нагодувати й напоїти якомога більше собак та котів. Ми завжди перед поїздкою організовуємо збір на корм. Завдяки усім небайдужим нам вдається зробити великий закуп та доставити гуманітарний вантаж не тільки для людей, а й для тварин», — розповіла керівниця спілки «ПОРУЧ» Русана Шарлай.

Весь липень організація вирішила присвятити збору на тварин. Спільними зусиллям благодійники зібрали 126 000 гривень!

«Частину коштів — 78 800 грн — ми відправили притулку на будівництво вольєрів для тварин, евакуйованих із зони бойових дій. Решту коштів витратили на закупівлю корму для тварин зі сходу», — розповіла Русана. Вона зазначає, що мета команди — зробити так, аби кожен українець зробив щось для допомоги тим, хто не може подбати про себе самостійно, й покращити їхнє життя.

«Філософія нашої команди — маленьких донатів не буває. Кожен має зробити свій посильний внесок у спільну справу — пожертвувати гроші, привезти корм для притулків, стати волонтером. А, можливо, хтось візьме з притулку улюбленця, який потребує піклування та захисту. Адже тільки разом ми зможемо впоратися з цією проблемою і зробити світ кращим!» — каже Русана і висловлює вдячність усім небайдужим людям і амбасадорам спілки, які зробили цей збір можливим!

Якщо також хочете долучитись, це можна зробити тут: https://www.poruch.org.ua/support/

Стежити за діяльністю волонтерської спілки «ПОРУЧ» та майбутніми зборами: https://www.instagram.com/spilkaporuch/

 

Back To Top