skip to Main Content
Волонтери провели благодійний «ПОРУЧ-ФЕСТ» для дітей ВПО

Волонтери провели благодійний «ПОРУЧ-ФЕСТ» для дітей ВПО

Діти кожного дня переживають жахи війни. Аби нагадати хлопцям і дівчатам, що, перш за все, вони мають право на безтурботне життя, команда волонтерів в черговий раз ініціювала проведення благодійного фестивалю «ПОРУЧ-ФЕСТ».

 

ПОРУЧ-ФЕСТ – спрямований на соціалізацію та адаптацію дітей ВПО в новому місті. На заході вони знаходять друзів, набувають нових навичок, круто й весело проводять час. У програмі арт-терапія, заняття з творчості та спортивні змагання на відкритому просторі. Також – аквагрим, що мав шалений попит серед дітей і приніс їм багато радості.

Керівниця волонтерської спілки «ПОРУЧ» Русана Шарлай зазначає, що такий захід команда організовує вже не вперше.

«Наша мета – подарувати дітям хоча б кілька годин веселощів та розваг. Адже багато українських дітей вимушено залишили свої домівки, вони живуть у постійній тривозі. Ми хотіли, аби діти зрозуміли, що вони не самі зі своїми страхами, щоб вони не втрачали надії та знали, що про них піклуються. Проте основна філософія «ПОРУЧ-ФЕСТУ» залишається незмінною – соціалізація та терапія», – розповіла Русана Шарлай.

Звичайно ж, волонтери влаштували дітям смачну перерву та нагодували всіх ласощами – кексами, морозивом та соками.

Також під час заходу юні журналісти презентували свою газету та перетворилися на волонтерів! Діти з інших гуртків допомагали в проведенні майстер-класів, слідкували та допомагали молодшими. Після творчості та спорту, всі пішли гратися з аніматорами, а в кінці всі отримали подарунки.

Всього 31 липня на ПОРУЧ-ФЕСТ прийшло 257 дітей віком від 5 до 13 років. З яких 105 хлопців і 152 дівчинки.

Волонтери облаштували 9 локацій арт-терапій; 1 локацію фітнесу.

Дітей-пересенці із зони бойових дій та тимчасово окупованих територій на мить забули про жахи війни, весело та з користю провели час, знайшли нових друзів та надовго закарбували у своїй пам’яті позитивні емоції.

 

Back To Top