skip to Main Content
Човни, двигуни та інше необхідне: київські волонтери відправили в Херсон гуманітарний вантаж

Човни, двигуни та інше необхідне: київські волонтери відправили в Херсон гуманітарний вантаж

Масштабна трагедія – підрив Каховської ГЕС – не залишила байдужим жодного українця. Щоб допомогти жителям Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву російськими військовими дамби Каховського водосховища, згуртувалися всі. Не стоять осторонь і волонтери спілки «ПОРУЧ».

«З самого ранку в соціальних мережах і телеграм-каналі ми оголосили терміновий збір для мешканців Херсона й області. Як результат – уже на вечір ми купили перший великий човен для евакуації з алюмінієвим дном. Це вдалося зробити завдяки донатам небайдужих громадян. Також декілька днів люди приносили в штаб необхідні речі, гігієну, ліки, переноски та корм для тварин. Дещо купили й ми самі: троси, ліхтарі, батарейки, таблетки для очищення води, круги та буйки для порятунку. Крім того, згодом з’явилася можливість придбати ще човен для евакуації, декілька двигунів, чоботи рибальські, рукавиці пожежні та ще багато іншого. Тоді ми почали шукати тих волонтерів, які їдуть у Херсон, щоб передати все це. На щастя, вдалося вирішити й цю проблему. Наразі наша допомога вже доставлена! Ми вдячні усім людям, які відгукнулися. Адже саме всі разом ми змогли допомогти. Ми вкотре довели, що разом ми сила», – розповіла керівниця волонтерської спілки «ПОРУЧ» Русана Шарлай.

«Дякуємо всім за те, що долучаєтеся! Ваша сила репостів та донатів – неймовірна. Пам’ятайте, що будь-який внесок важливий. Адже з краплинок складається море. Разом з вами ми маємо можливість надавати таку необхідну допомогу зараз!» – зазначають благодійники.

Всього волонтери відправили на Херсонщину 2 човни, 9 електромегафонів, 30 туристичних плиток і пальників та газових балонів, 47 налобних ліхтарів, 100 батарейок, 48 ремінців рятувальних для кріплення, 27 кругів рятувальних, 200 бутлів з водою. А також засоби гігієни, продукти швидкого приготування, ковдри, постіль, корм для тварин, засоби для обробки від паразитів, рятівні дошки.

Але на цьому волонтери спілки «ПОРУЧ» не зупиняються й продовжують збирати допомогу.

Збір для евакуйованих людей з підтоплених територій Херсонщини триває. Усі охочі долучитися можуть приносити допомогу в штаб спілки «ПОРУЧ».

Back To Top