skip to Main Content
Волонтери спілки «ПОРУЧ» популяризують культуру благодійництва

Волонтери спілки «ПОРУЧ» популяризують культуру благодійництва

Культура благодійництва в Україні зараз перебуває в стадії активного розвитку. Особливо популярно стало донатити після повномасштабного російського вторгнення. Саме з початком повномасштабної війни українці відчули гостру потребу допомагати.

Керівниця волонтерської спілки «ПОРУЧ» Русана Шарлай зазначає, що як очільниця благодійного фонду особливо радіє, що все більше людей долучаються до благодійності. Але водночас є багато тих, хто не довіряє волонтерським організаціям, які збирають кошти. «Я розумію причини недовіри. Адже в нашій країні все ще існують ті, хто намагається використати зібрані в рамках благодійництва кошти на власні потреби. Популяризація культури благодійництва має позитивний вплив на суспільство та спонукає людей до активної участі в розв’язанні будь-яких проблем. А також створює можливості для знайомства та спілкування», — поділилася вона.

Щоб підвищити рівень довіри до благодійництва, команда волонтерів «ПОРУЧ» вирішила поділитися простими порадами, які вони виробили за півтора року волонтерства.

  1. Не буває маленьких донатів. Кожен внесок важливий. Ці слова стали свого роду мантрою. Маленькі донати — це теж рушійна сила. Іноді донат у 10 гривень закриває збір у пів мільйона!
  2. Завжди є той, хто потребує допомоги. Під час війни це не просто фінансова підтримка. Це форма єднання та солідарності. Важливими посередниками між тими, хто бажає допомогти, і тими, хто потребує допомоги, виступають волонтери.
  3. Робіть маленькі внески, але регулярно. І через деякий час ви переконаєтесь, що це не так вже й важко, як здається на перший погляд.
  4. Зробіть донат своєю гарною звичкою. Наприклад, купіть благодійну каву замість звичайної, щоб кілька гривень пішли на підтримку фонду.

Волонтерка Маргарита Федорчук запропонувала перетворити це на гру: в магазині дістаньте з кошика один з продуктів чи предметів, без якого ви можете обійтися. А ті кошти, що ви заощадили, переведіть волонтерам.

  1. Донат — це не примха, донат — це життєва необхідність. Волонтери теж донатять. Адже вони на власні очі бачать, скільки тих, кому вкрай потрібна підтримка і допомога!

Пам’ятайте: під час війни донат — твій внесок у перемогу!

Back To Top