skip to Main Content
Волонтери спілки «Поруч» доставили гуманітарний вантаж у прифронтові села Донецької області

Волонтери спілки «Поруч» доставили гуманітарний вантаж у прифронтові села Донецької області

 

Цими днями волонтерська спілка «ПОРУЧ» здійснила поїздку у населені пункти Донецької області, де зараз точаться запеклі бої. Благодійники доставили людям у прифронтові села вкрай необхідні продукти, генератори, ліки, гігієну, смаколики та іграшки для дітей.

«Це наша перша гуманітарна місія у 2023 році», – зазначає організаторка Благодійного фонду «Волонтерська спілка «ПОРУЧ» Русана Шарлай. – Цього разу ми побували в деокупованих населених пунктах безпосередньо поблизу лінії фронту. Це Краматорськ, Лиман, Ямпіль. В одному з таких сіл нашій команді довелося ночувати під звуки артилерії. Проте вибухи нас супроводжували завжди. Тож ми навіть уже на них не звертаємо увагу», – зазначила Русана.

За її словами такі гуманітарні місії можливі завдяки донатам та підтримці звичайних людей та спонсорів.
«Разом з нашими партнерами MSI GAMING UKRAINE ми придбали вантажну автівку та тепер готові зе більше їздити на Схід. Ми кинули клич про допомогу. Протягом січня всі охочі приносили теплі речі, солодощі, подарунки дітям, продукти харчування. Завдяки донатам ми закупили свічки, сірники, батарейки, цитрусові, молоко, акумулятор, паливо, каністри, вологі серветки та ще багато іншого», – повідала волонтерка.

На жаль, в зонах бойових дій досі залишаються діти. Волонтери не можуть вивозити їх без згоди батьків. Але вони можуть привносити в їхнє життя промінчики сонця та маленькі радощі – іграшки та смаколики, солодощі.

Три дні команда волонтерів спілки «ПОРУЧ» знаходилася на лінії фронту. Всього три дні – це крапля в морі в порівнянні з тим часом котрий там проводять місцеві жителі. У них досі немає світла, води, зв’язку, люди живуть в підвалах, під постійними обстрілами.

Волонтери планують систематично їздити в зони бойових дій та на деокуповані території. Усі охочі допомогти та підтримати «ПОРУЧ» можуть зробити це на сайті або в соціальних мережах спілки.

Back To Top