skip to Main Content
Волонтери спілки «ПОРУЧ» реалізували соціальний проєкт для дітей-переселенців

Волонтери спілки «ПОРУЧ» реалізували соціальний проєкт для дітей-переселенців

20 активних та цікавих днів, 20 екскурсій, 12 занять з арт-терапії. Та найголовніше — 80 щасливих діток.

З 12 липня по 7 червня тривав соціальний проєкт ПОРУЧ-САМР для дітей-переселенців із зони бойових дій і тимчасово окупованих територій. Організували та провели ініціативу волонтери спілки «ПОРУЧ».

«Вже понад рік українські діти живуть в умовах війни. Наша команда вирішила хоча б на деякий час відволікти їх від цих реалій сьогодення та подарувати щастя, посмішки й безтурботне дитинство. ПОРУЧ-САМР — соціальний проєкт, спрямований на соціалізацію та адаптацію дітей ВПО в новому місті. Перебуваючи в таборі, вони відвідували різноманітні цікаві місця, набували нових навичок, розважалися, весело проводили час і разом з тим отримували психологічну підтримку та допомогу в адаптації у новому просторі. А також знайшли друзів та навчилися нового», — розповіла організаторка Благодійного фонду «Волонтерська спілка «ПОРУЧ» Русана Шарлай.

Кожен ранок у ПОРУЧ-САМР починався з руханки та розмовного кола, а після цього діти вирушали на екскурсії. Вони розгадували таємниці космосу в планетарії, дивились на Київ у мініатюрі, відчували науку на дотик, їздили за місто, влаштовували пікніки, робили гарні фото на згадку.

Протягом тижня кожна зміна побувала у Музеї Науки, Київському планетарії, Парку-музеї «Україна в мініатюрі», сімейному екопарку Ясногородка, національному парку Межигір’я, дитячому місті професій «KidsWill». Також було організовано харчування у кафе «Моменти».

Діти з нетерпінням чекали на кожен новий день, а ввечері із захопленням ділилися своїми враженнями із дорослими.

Батьки вдячні волонтерам за цю вкрай важливу ініціативу. Команда спілки «ПОРУЧ» отримала багато теплих слів та позитивних відгуків.

«Хочу висловити велику подяку організаторам! Це дійсно такий необхідний захід для дітей сьогодення. Вони мали змогу відволіктися від сирен, вибухів та подій, які вони зараз вимушені проживати. Ці дні моя дитина зранку бігла до вас, а увечері я не могла його забрати додому) Він знайшов нових знайомих, а надалі, можливо, й друзів. По дорозі додому із захватом розповідав, як класно він провів сьогодні день!». Це один із безлічі відгуків, які отримали волонтери від батьків, чиї діти відвідували ПОРУЧ-САМР.

Всього волонтери організували та провели чотири п’ятиденні зміни табору, по 20 дітей у кожній. За цей час ПОРУЧ-CAMP відвідали 80 дітей ВПО із зони бойових дій або окупації.

Back To Top