skip to Main Content
Волонтери привезли мешканцям прифронтових населених пунктів ліхтарики, батарейки, повербанки та засоби гігієни

Волонтери привезли мешканцям прифронтових населених пунктів ліхтарики, батарейки, повербанки та засоби гігієни

Волонтери спілки «ПОРУЧ» продовжують надавати гуманітарну допомогу мешканцям прифронтових населених пунктів. Днями благодійники відвідали міста та села в Донецькій та Харківській областях.

Гуманітарні місії на схід — це сотні тисяч кілометрів розбитої дороги та зустрічі зі змученими війною мешканцями. Усе це дуже важко переживати морально. Зазвичай тут не працюють лікарні та магазини, постійні перебої з газом та електрикою, а подекуди їх і зовсім немає. Та й про відбудову поки що не йдеться, адже лінія фронту дуже близько. Але попри все у селах залишилися люди — здебільшого похилого віку або з інвалідністю. Жити тут вкрай небезпечно. Та вони пристосувалися.

Першою точкою гуманітарної місії стало Очеретине. Селище зараз регулярно під обстрілами через активні бойові дії під Авдіївкою.

«Люди там живуть без світла, води й тепла. Вони облаштували собі притулок, де й проходила видача допомоги. Нам пощастило, оскільки ми приїхали в туман, а в таку погоду обстріли мінімальні! З часу нашої минулої поїздки Очеретине зазнало ще більших руйнувань. Воно практично повністю стерте з лиця землі», — поділився враженнями волонтер Дмитро.

Другим благодійники відвідали Торецьк поблизу Горлівки. Попри те що населений пункт напівзруйнований, тут лишилися люди, є електрика та вода, яка, проте, після обстрілів дуже часто пропадає.

Далі була Тетянівка — зруйноване та спалене село під Святогірськом. Наразі тут немає обстрілів, але шрами бойових дій у населеному пункті залишилися.

Останнім пунктом у цій поїздці було місто, яке відчуло на собі й активні бойові дії, й окупацію, — Ізюм. Звісно, після звільнення він повертається до життя, але все одно фронт дуже близько.

«В Ізюмі знищена вся промисловість, дуже багато зруйнованих багатоповерхівок. Сумно усвідомлювати, що під руїнами будинків загинуло дуже багато людей, які намагалися захиститися від обстрілів у сховищах», — розповів Дмитро.

У цій гуманітарній місії волонтери видали 200 наборів «ПОРУЧ-bag» з ліхтариками, батарейками, повербанками, 45 наборів із засобами особистої гігієни та теплі речі.

Крім того, благодійники ніколи не забувають про тварин, яких у прифронтових населених пунктах дуже багато. Цей раз не став винятком: для них доставили 130 кг корму.

Back To Top