skip to Main Content
У Києві волонтери влаштували свято для дітей-переселенців

У Києві волонтери влаштували свято для дітей-переселенців

1 червня на території ВДНГ відбувся благодійний фестиваль для дітей-переселенців «ПОРУЧ-ФЕСТ». Захід приурочили до Дня захисту дітей.

Ініціатором і організатором фестивалю стала благодійна організація «Благодійний фонд «Волонтерська спілка «ПОРУЧ».

«Наша команда вирішила цей день присвятити діткам, які вимушені були полишити свої домівки через війну, та влаштувати для них незабутнє свято. Ми хотіли, аби діти зрозуміли, що вони не самі зі своїми страхами. Так, вони втратили домівки, але ми хочемо, щоб вони не втрачали надії та знали, що про них піклуються, що нове місто теж може стати домом і люди навколо з усіх сил намагатимуться зробити його безпечним для них. Звісно, ми хотіли, аби вони розважилися, повеселилися та добре провели час. Проте основна ідея «ПОРУЧ-ФЕСТ» — соціалізація та терапія», — зазначила керівниця волонтерської спілки «ПОРУЧ» Русана Шарлай.

Також вона розповіла, що підготовка до заходу тривала понад місяць, був залучений кожен член команди. Волонтери дуже хвилювалися та доклали чимало зусиль, аби свято пройшло добре і маленькі гості були задоволені, щасливі та безтурботні.

Загалом на захід завітало близько 250 дітей. У програмі фестивалю головну увагу було приділено арт-терапії. Арт-терапевти та психологи у ході гри розмовляли з дітьми та підтримували їх. Всього було створено 11 локацій, з яких дев’ять — арт-терапія і творчість, а дві — фітнес і танці.

І, звісно, яке ж дитяче свято без розваг та смаколиків! Аніматори, танці, мильні бульбашки, аквагрим, різноманітні активності. А також приємні сюрпризи, подарунки та солодощі.

«Ми хотіли створити для маленьких українців щасливі, світлі спогади, з яких вони зможуть черпати надію та натхнення в складні часи, щоб діти відчули любов та тепло, відчули, що про них дбають, що у них є право на щасливе дитинство», — поділилася волонтерка Наталя.

А головною нагородою для волонтерів стали дитячі очі, які світилися радістю, малюки підбігали та казали, що вони задоволені. А на згадку про Фест малеча мала змогу залишити кольорові відбитки своїх долоньок на білій футболці з символом «ПОРУЧ» на знак надії та дружби. Ці долоньки, зігріті любов’ю та добротою, будуть нагадувати волонтерам про цей незабутній день і будуть їхньою нагородою!

Back To Top