skip to Main Content
Київські волонтери доставили 300 наборів канцелярії для дітей зі сходу

Київські волонтери доставили 300 наборів канцелярії для дітей зі сходу

З нагоди Дня знань, що святкують 1 вересня, волонтери спілки «ПОРУЧ» ініціювали гуманітарну місію для дітей на сході України.

Протягом серпня у волонтерській спілці тривав збір канцелярії. Благодійну акцію назвали «Рюкзачок-добрячок». Всі охочі мали змогу долучитися і допомогти дітям із зони бойових дій відчути, що про них пам’ятають і піклуються.

Благодійники переконані, що попри війну, діти мають право на навчання — навіть у прифронтових населених пунктах. До того ж волонтери на власні очі бачать, скільки дітей наразі проживає у містах та селах Донецької області та як вони чекають на всілякі приємності.

«Крім того, що наша команда привезла дітям набори для школи, ми вирішили влаштувати їм арт-терапію. Спочатку всі познайомилися одне з одним, потім ми зробили руханку і разом виготовляли поробки-обереги з пластиліну», — розповіла керівниця спілки Русана Шарлай.

За її словами, люди у прифронтових населених пунктах живуть, завжди відчуваючи тривогу та чуючи постійні звуки вибухів. Кожної хвилини може прилетіти снаряд і позбавити життя твоїх близьких або зруйнувати житло. Дехто з батьків у цілях безпеки навіть не дозволив дітям прийти на подію.

«Ми розповідали дітям, що вони наше майбутнє, що саме їм треба буде будувати нову Україну. Також побажали, щоб вони попри все навчалися, щоб нічого не заважало їм розвиватися та отримувати нові знання», — зазначила волонтерка.

Всього за два дні команда волонтерської спілки «ПОРУЧ» відвідала п’ять населених пунктів у Донецькій області: Покровськ, Мирноград, Краматорськ, Дружківка та Родинське — та роздали дітям 300 наборів зі шкільним приладдям.

Русана Шарлай розповіла, що всього у ході благодійної акції було зібрано 450 наборів канцелярії: 300 роздали у Донецькій області, 150 волонтери передадуть для дітей у Херсон.

Back To Top