skip to Main Content
Волонтери доставили у прифронтові населені пункти набори ПОРУЧ-BAG

Волонтери доставили у прифронтові населені пункти набори ПОРУЧ-BAG

Днями команда волонтерів спілки «ПОРУЧ» відвідала з гуманітарною місією прифронтові населені пункти в Донецькій області. Цього разу метою благодійників було доставити набори ПОРУЧ-BAG, генератори та повербанки. Адже саме ці речі вкрай потрібні людям, які вже рік живуть без води, світла, магазинів.

Організаторка Благодійного фонду «Волонтерська спілка «ПОРУЧ» Русана Шарлай зазначає: «Цю гуманітарну місію ми назвали “ТУР ДЕ ФРОНТ”. Всього за день ми об’їхали шість населених пунктів, що розташовані на лінії вогню. Перша точка прибуття волонтерів – Очеретине, що розташоване за 10 км від Авдіївки. У населеному пункті досі немає ні світла, ні води. Люди живуть під постійні звуки вибухів. Залишилися ті, кому немає куди їхати, де працювати. А також літні люди та люди з інвалідністю. У кожного своя історія. Наприклад, ця тендітна жінка не виїжджає, бо працює лікаркою. А у цієї бабусі син у Києві нещодавно вилетів з восьмого поверху, коли підірвався газовий балон. Він виїхав з родиною від війни в безпечне місце, і ось таке трапилося. А тут у підвалі однієї багатоповерхівки люди облаштували магазин».

Місцеві розповідають, що їжа є, але прального порошку чи мийних засобів дуже не вистачає.

Далі були Торецьк, Краматорськ, Нью-Йорк, Тетянівка, Костянтинівка.

«Понад рік наша команда їздить у гуманітарні місії, спілкується з людьми. В результаті ми зрозуміли, що всім і всюди потрібні приблизно ті самі речі. Це мийні засоби, пральний порошок, прокладки, вологі серветки, антисептики, знеболювальні, адсорбуючі препарати, батарейки, сірники, свічки. Тому ми вирішили зібрати все це в один великий набір, який допоможе сім’ї протриматися близько місяця. Так виникла ідея створення ПОРУЧ-BAG — сумки турботи, яка наповнена всім необхідним для тих, хто проживає у зонах бойових дій», — розповіла Русана Шарлай. За її словами, середня вартість такого набору складає 1300 грн.

Протягом червня волонтери збирали кошти на набори ПОРУЧ-BAG.

«У цьому нам дуже допомагали наші амбасадори, партнери та звичайні люди. Разом ми зібрали 169 000 грн. Цих коштів вистачило на 130 наборів. І вже перші 50 з них ми доставили у найвіддаленіші куточки Донеччини», — прокоментувала волонтерка.

Цього разу в ході гуманітарної місії волонтери спілки «ПОРУЧ» відвідали шість населених пунктів у Донецькій області; роздали 50 наборів ПОРУЧ-BAG, 100 повербанків, 4 зарядні станції.

Back To Top